‘De Mol’ – Aflevering 5: Fanatiek spelen is geen garantie tot succes.

SPOILER ALERT: volgend artikel bevat informatie over de uitkomst van aflevering 5

Wat was het weer een vreemde aflevering van De Mol. Mijn Mol molde in mijn ogen nog harder en mijn reserve-Mol wordt alsmaar méér verdacht. De revisie van aflevering 5!

We begonnen in België, waar we de familieleden van de kandidaten op het vliegtuig richting Argentinië zagen stappen. Vandaag zouden we de Mol met 11 kandidaten en 1 Mol spelen. Om de mindfuck compleet te maken.

– Opdracht 1: Wijn proeven en vriendinnen ontmaskeren –

Het begon alweer bij opdracht 1. Om de één of andere reden beslist Gilles De Coster deze keer welke twee kandidaten gaan wijnproeven: Bruno en Thibaud. Wat vreemd is, want Bruno zei in eerdere afleveringen dat ie niet kon ruiken. Hoe kan je dan deftig wijn proeven? Het kan er natuurlijk mee te maken hebben dat op voorhand was vastgelegd dat de vriendinnen van die twee kandidaten zouden koken en daarom moesten het die twee zijn.

Bruno deed nochtans zijn best zichzelf niet verdacht te maken. Hij proefde ijverig van de wijn en deed vooral veel moeite om de verkeerde wijn er uit te halen. Hoewel het Thibaud was die afkwam met de verkeerde wijn, maar daar kon Bruno dan uiteraard in meegaan, nog wat vertwijfelend spelend. €2000 uit de pot.

Nadien kregen de twee hun lievelingsmaaltijd voorgeschoteld van hun partners. Dat wisten ze niet, en als ze dat konden achterhalen, kregen ze €1000 voor de pot. Thibaud is zo druk bezig met de wijnvlek die hij morste op zijn wit shirt dat hij niet de link legt met de soep die zijn vriendin maakte. En Bruno herkende niet eens de inhoud van zijn lievelingsgerecht. Wat toch wel vreemd is, als je dat meerdere keren in je leven eet.Geen €1000 in de pot. Maar wel een blij weerzien met het thuisfront.

ScreenHunter_24 Mar. 01 12.46

Wat was Bruno ook alweer aan het eten?

– Opdracht 2: Schilderen –

In tussentijd gaat de rest van de groep schilderen. Nu ja, toch drie van de vier. Stijn moet schilderijen beschrijven die Cathy, Gilles en Hanne moeten schilderen. Die deed dat trouwens zeer gedetailleerd, dat beschrijven. Als je de Mol zou zijn, zou je dat volgens mij niet doen. Ik zit ook totaal niet op Stijn. Hanne daarentegen deed best wat vreemde dingen. Als organisatrice van kinderfeestjes weet je toch heus wel hoe je kleuren moet mengen? In mijn geheugen maak je bruin door alle kleuren zowat bij mekaar te klutsen. Gilles doet een verdienstelijke poging om groen te maken en is dan ook razend enthousiast dat het hem gelukt is. Terwijl het toch basiskennis is dat je gewoon blauw en geel moet mengen om groen te krijgen.

ScreenHunter_20 Mar. 01 12.42

Hoezo? Hanne weet niet hoe je bruin maakt?

Hanne schildert haar paard volledig verkeerd: in profiel in plaats van recht en in spiegelbeeld. Cathy is niet het grootste tekentalent maar schildert wel de belangrijkste elementen uit het schilderij, waardoor het redelijk makkelijk te herkennen valt. En Gilles doet zo zijn best. Hij verandert zelfs heel zijn kleurenpalet als hij merkt dat hij iets verkeerd begrepen heeft, om het toch maar zo juist mogelijk te schilderen.

Die schilderijen moeten door Thibaud en Bruno juist gehangen worden tussen allemaal gelijkaardige schilderijen. Dat lukt hen maar niet omdat Bruno zo zijn best deed. Hij neemt wel duidelijk het voortouw maar probeert Thibaud zo te verwarren dat die redelijk wat moet corrigeren. En eigenlijk was het niet zo erg dat hij nu geld zou verdienen, want als Mol wéét je dat je ’s morgens de verkeerde wijn hebt gekozen, dus hij wist in mijn ogen dat er ’s avonds nog €2000 zou afgaan van de gewonnen €3000.

– Opdracht 3: Puzzelen met familie en vechten voor een vrijstelling –

Ondertussen zijn de familieleden aangekomen in Argentinië en spelen we vanaf dan het spel met 11. In opdracht 3 doet namelijk iedereen mee. De familieleden moeten aan een tafeltje een puzzel leggen die alleen de kandidaten mogen zien. Zij moeten dus uitleggen aan de familieleden hoe ze de puzzel moeten leggen. Thibaud en Bruno hebben daar moeite mee, maar dat is alleen in hun eigen nadeel, want het enige wat ze met deze opdracht kunnen winnen, is een vrijstelling. Gilles en zijn mama lijken een goed team te zijn, zij winnen de opdracht.

Gilles mag dus zijn vrijstelling gaan verdedigen met een paintbalgeweer. Elke kandidaat die hij afschiet voor die bij de rode poort is, verdient geen €1000 voor de pot. Ze hebben elk een enveloppe met al dan niet de vrijstelling is. Als hij de juiste kandidaat neerschiet, is de vrijstelling voor hem. Enkel Bruno slaagt erin door de rode poort te lopen en verdient zo €1000 voor de pot. Mijn Mol zijnde is dat helemaal niet vreemd. Hij wist dat er nog maar €1000 verdiend was, dus hij kon heus wel proberen om nog €1000 voor de pot bij te winnen, om het vertrouwen van de groep te behouden. Ik was helemaal overtuigd geweest, als uiteindelijk bleek dat Bruno de vrijstelling had gehad, maar Stijn had ze. Want als Mol weet je in welke enveloppe de vrijstelling zit. Bij nader inzien is het voor de Mol niet vreemd om gewoon random een enveloppe te nemen. Het is niet zo belangrijk of er nu iemand wel of niet een vrijstelling heeft, er valt sowieso iemand af bij de eliminatie.

– Test en executie –

 Het schema laat nog even op zich wachten. Wat we wel weten is dat Thibaud, die ZO zeker was van zijn stuk, een rood scherm kreeg en, boven alle verwachtingen in, redelijk snel naar huis terugkeert. Thibaud is de Mol niet. Weer een verdachte minder. Raar of niet, maar net als Issabel vorige week, heeft hij een deel van de aflevering alleen met Bruno doorgebracht. Alsof de manipulator iedereen naar zijn hand zet en zo iedereen genadeloos naar huis speelt. En viel het je ook op? Gilles suggereerde dat de Mol in vorm was. En wat staat er op de trui van Hanne? Kijk zelf maar!

ScreenHunter_25 Mar. 01 12.48

Is de Mol in vorm, Hanne?

– Mijn verdachten –

Mijn verdachten blijven dezelfde als vorige week. Bruno doet alsof hij de charmante knuffelbeer is, maar in werkelijkheid weet hij heel goed waar hij mee bezig is. Het spel manipuleren. Mijn reservemol Hanne begint steeds vreemdere dingen te doen. Is ze echt zo onhandig of is het echt een steengoede actrice?

We zien het volgende week in aflevering 6!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s