De Mol 2017 – Aflevering 2: Omdat het leven geen ponykamp is.

*SPOILER ALERT: Volgend blogbericht bevat informatie over aflevering 2 van De Mol*

Als we één ding geleerd hebben in aflevering 2 is dat niets is wat het lijkt en dat het leven geen ponykamp is. Hans is terug en Jolien en Bouba zijn naar huis. Jammer, want Bouba had ik graag in De Slimste Mens ter wereld gezien. 

Ik heb nog maar net opgefrist wat er vorige week gebeurd is, door de flashbacks aan het begin van de tweede aflevering, wanneer Hans te horen krijgt dat hij NOG niet op het vliegtuig naar Zuid-Afrika zit en voor we het weten zijn we geteleporteerd naar het warme land en zit Hans op een bus in het zonnetje. Zijn medekandidaten zitten op de bus voor hem, klaar voor opdracht 1.

Opdracht 1: Toeristen in Zuid-Afrika

De kandidaten kunnen bij deze eerste opdracht €6000 verdienen. Tenminste, als ze er in slagen om op vier toerist-historische plekken een vraag te beantwoorden EN ze dan ook nog eens kiezen voor het geld en niet voor jokers. Want gemakkelijkheidshalve noem ik die houten ronde schijfjes jokers en niet pasvragen. Omdat dat het meest ambetante woord is om te gebruiken in een zin.

Sam en Bouba stappen het eerst de bus af en belanden in Zuid-Afrikaans Aquatopia. Daar worden ze door een slechtverkeerde Nemo naar een aquarium geleid waar ze moeten tellen hoeveel vissen er zich daar bevinden. Als ze dat juist raden kiezen de jongens voor de jokers.

Eerlijk, ik zou zelf niet weten wat ik zou kiezen. Jokers zijn fijn voor eigen belang, maar ik zou de absurdheid van de opdracht wel inzien en niet willen riskeren dat Hans met mijn jokers zou gaan lopen. Dus, als ik niet de Mol was, zou ik wel voor geld gaan. Misschien… Waarschijnlijk.

DaveyEline en Marzena belanden in Kasteel De Goede Hoop. Ze hadden er Goede Hoop in dat het wel zou lukken om binnen de tijd achter The Swallow of London te komen. Maar Marzena heeft er zo wat alles aan gedaan om tijd te rekken. John Pearson veranderen in Prison en als Davey al na vijf minuten The Swallow of London laat horen, gaat Marzena het antwoord Ondon geven. Welk schip zou er nu in godsnaam Ondon heten? Dat is niet eens een naam. 22 seconden voor de bus met Hans erin vertrekt, slagen ze er toch in het antwoord te vinden, maar dan slaagt Eline verkeerd af en loopt ze ook heel traag. Terwijl Davey met veel overtuiging de bus mist. Al zei Davey wel onmiddellijk dat ze voor het geld moesten gaan, terwijl Marzena  twijfelde om toch niet voor de jokers te gaan. Al €3000 misgelopen.

screenhunter_623-feb-16-01-39

Is het te opvallend dat dit duidelijk een verkeerd antwoord is en wilde Marzena hier tijd rekken?

Annelies en Bertrand moeten in een kerk de juiste klok luiden door het elimineren van woordjes tekst uit songteksten. De klok Good Hope moest worden geluid maar daar slaagden ze niet in. Ben ik de enige die opmerkt dat dat opnieuw Goede Hoop is? Alsof ze goede hoop hadden dat Hans het wel zou lukken om in het spel te blijven? Met 4 jokers was dat inderdaad al heel wat makkelijker. Maar als hij De Mol zou zijn, had dat nooit invloed gehad.

Als laatste gaan Jolien en Robin diamanten schatten. Zij kiezen voor het geld maar slagen er niet in de dure van de goedkope te onderscheiden (waarschijnlijk omdat Robin op het laatste moment wat dingen ligt te wisselen) en lopen ook hun €1500 mis. Geen geld in de pot.

screenhunter_626-feb-16-01-58

Haalt Robin hier express de diamanten weer door elkaar?

Als de kandidaten na opdracht 1 weer aankomen in het hotel, merken ze dat Hans mee aan tafel zit. Door de keuzes van de medekandidaten heeft hij 4 jokers gekregen.  Zo heeft hij dus sowieso 4 van de 20 vragen van de test juist. Scoort hij beter dan Jessica, dan mag hij in het spel  blijven.

Zijn scherm wordt groen, Hans blijft in het spel. Wat me daar vooral opviel is de kazakkendraaierij van Marzena. Ze zegt verschillende keren tijdens de aflevering dat ze het niet fijn zou vinden dat Hans weer in het spel zou komen. Als ze voor Hans zit, zegt ze echter dat ze het wel fijn vindt dat hij er is en dat hij welkom is. Marzena weet blijkbaar niet zo goed wat ze wil.

Geld in de pot: €8000

Opdracht 2: Shosholoza

Voor opdracht 2 komt Gilles drie kandidaten halen die kunnen zingen. Omdat Annelies leerkracht is, wordt zij onmiddellijk gekozen en zij vindt dat Eline ook goed kan zingen. Later blijkt dat dat totaal niet waar is. Eline kan zelfs amper toon houden. Hoe haal je het dan in je hoofd om haar als zanger aan te duiden? Sam verrast en blijkt nog niet zo’n slechte zanger te zijn. Uiteindelijk verdelen ze het wel redelijk slim door Eline voor €500 te laten zingen en Sam voor €1500. Ik zou me als echt koorlid wel generen moest de jury mij eruit pikken als vals lid. Echt bemoedigend moet dat niet zijn. Ik denk niet dat de Mol in het koor zat. Het is makkelijker te mollen in een grote groep dan in een kleine groep en veel geld viel er niet te verdienen met het koor.

screenhunter_624-feb-16-01-47

Misschien maar goed dat zowel Eline als Annelies niet voor het duurste bedrag stonden te zingen.

Geld in de pot: €9500

Opdracht 3: The lion sleeps tonight

De andere kandidaten belanden in een natuurreservaat en worden opgesloten in kooien. JolienHans en Davey zijn de enigen die niet opgesloten zijn. Maar ik vraag me dan in eerste instantie al af hoe beslist is wie waar gaat zitten. Die hiaten in het programma zijn waarschijnlijk bewust maar dat bevat wel heel wat informatie. En zo kan de productie het spel perfect sturen.

Er zijn daar heel wat rare dingen gebeurd. Wat me vooral is bijgebleven is dat ze de laatste 5 minuten eigenlijk het meeste hebben gedaan. Het eerste uur werd er zo gelanterfant dat ik er bijna misselijk van werd. Een immense woordzoeker was blijkbaar zeer moeilijk. Zeker als Robin er de ganse tijd loopt tussen te roepen dat dat helemaal niet zo moeilijk kan zijn en dat hij dat liever zelf zou doen. Nu ja, als er nu ook maar IEMAND gezien had dat Robin helemaal niet opgesloten zat, dan had ie waarschijnlijk al een uur lopen meezoeken. Nietwaar, Hans en Davey? Nu ja, het eerste half uur had Robin  toch niet buiten gedurfd door dat nep jachtluipaard.

screenhunter_625-feb-16-01-49

Robin is boos op de groep omdat hij heel die tijd niet opgesloten zat en niemand dat gezien heeft. Of heeft hij het bewust zelf niet gezien?

Bouba die kon helemaal niet buiten. Ik vond het nochtans best schattig hoe hij met de afstandbediening als een klein jongetje de boot, de kraan en de vrachtwagen bestuurde. Aan Bouba zal het niet gelegen hebben.

Marzena en Bertrand deden anders ook hun best in hun kooi. Maar geit Lindsey wilde niet echt meewerken om nog maar te zwijgen van aapje Pieletjies. Na anderhalfuur melken zijn de geitjes en Marzena en Bertrand aan het einde van hun latijn en is de buis maar half gevuld met melk. Komt daar plots Robin op de proppen met een vernuftig plan om de sleutel op te vissen. Als ze dus Robin een uur vroeger hadden vrijgelaten, hadden ze dat veel sneller gevonden. Als Robin er natuurlijk niet alles aan gedaan heeft om zo lang mogelijk in die kooi te blijven zitten, natuurlijk.

In de laatste vijf minuten schiet alles in een stroomversnelling en slagen ze er wonder boven wonder in om €3000 te verdienen. Verrassend!

Geld in de pot: €12 500

Test en executie

Nu Hans terug is, moeten er niet één maar twee kandidaten naar huis, wat de zenuwen hoog doet oplaaien. Ook in mijn huiskamer… Helaas wisten Jolien en Bouba te weinig over wie De Mol is en nemen zij het eerste vliegtuig weer naar België. We zullen je missen, Bouba. Maar we zullen je altijd herinneren door de wijze woorden: Het leven is geen ponykamp… Amen. Over en uit, tot volgende week!

screenhunter_622-feb-16-01-32

De verdenkingen van aflevering 2. Veel wijze worden we niet. Het enige dat we zouden kunnen zeggen is dat Bouba op Robin zat dus misschien is die het niet? Alhoewel, na deze aflevering verdenk ik hem steeds meer.

Ik verdenk

 

robin

Ik verdacht hem vorige week al een beetje en na deze week neem ik hem helemaal mee. Robin is heel duidelijk aanwezig en soms ook gewoon verschrikkelijk irritant.Hij komt met goede dingen op de proppen, maar soms te laat of maar net op tijd en is een krak in de groep stress bezorgen en afleiden. We gaan hem beter in het oog houden. Gewoon omdat hij Robin is :).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s