De Mol 2017 – Aflevering 3: Als rood groen wordt en andersom

*SPOILER ALERT: Volgend blogbericht bevat informatie over aflevering 3 van De Mol*

De makers van de Mol moeten zich uitgeleefd hebben toen ze de opdrachten maakten voor aflevering 3. Van inbreken in het natuurhistorisch museum in Kaapstad tot een psychologisch spelletje die van een rood weer een groen scherm kon maken. Ik zag toch weer een aantal rare dingen, en die kan je hieronder lezen!

Opdracht 1: Jump for joy

Voor opdracht 1 trekken BertrandSamEline, DaveyRobin en Hans naar een meer. Uitgerust in zwempak moeten die eerste op een groot springkussen een raadsel oplossen. Ze krijgen de tijd die Hans en Robin, die in een hutje niet kunnen zien wat zij doen, nodig achtten om hun raadsel op te lossen. Die positie in dat hutje is volgens mij trouwens de perfecte plek voor de Mol. Vandaar dat mijn verdenking op Robin en Hans steeds steviger wordt.

Eline gaat als eerste, maar zij kan de droedel ‘Kwartel’ niet oplossen. Bertrand kan daarentegen wel zijn makkelijk kinderraadseltje oplossen en haalt zo €500 binnen voor de pot. Davey blijkt geen krak in het tellen van vierkantjes en Sam vindt zijn droedel ‘Trommelen’ te moeilijk. Zo haalt enkel Bertrand geld binnen voor de pot.

Wat me wel opviel, was dat Robin en Hans wel ruim de tijd namen om telkens de klok stil te zetten. ‘Om de andere nog wat tijd te gunnen’…. Uiteindelijk haalde dat niet veel uit omdat slechts 1 iemand een raadsel kon oplossen. Maar als Mol zou je dus PERFECT op die plek kunnen zitten.

screenhunter_629-feb-23-00-31

Robin en Hans, die vooral heel veel moeite doen om hun tijd te nemen.

Als laatste kers op te taart wil Gilles de €500 verdubbelen als Hans of Robin plaatsnemen op het kussen en ook nog een raadsel kunnen oplossen. Hans zet zich op het kussen en Robin staat in de verte met een verrekijker in de had te ontcijferen wat Hans aan het boetseren is. Blijkbaar is Hans daar niet zo goed in, want zijn pinguïn, lijkt nu niet direct op een pinguïn. Robin  kan het dan ook niet raden en zet doodleuk een mol als antwoord op zijn papier. Een manier om zichzelf verdacht te maken of een hint naar de mol?

In alle geval wel een goede manier om geen geld in de pot te krijgen. Want het was alles of niks. Buiten een fijne zwempartij komen de mannen (en vrouw) van een kale reis terug.

Geld in de pot: €12500

Opdracht 2: Pikken wat je pakken kan

Ondertussen genieten Annelies en Marzena van een dagje in de Zuid-Afrikaanse termen. Tot ze in de vroege avond in het Natuur-Historisch museum worden verwacht. Daar staan drie voorwerpen die ze met gans de groep moeten stelen. De twee dames krijgen een uur om de omgeving in zich op te nemen en routes uit te stippelen. Het voorbereidend werk van de dames is uitmuntend. Met plannetjes en al.

screenhunter_631-feb-23-00-55

Aan de voorbereiding zal het niet gelegen hebben.

Om 00.00 gaat Gilles de overige, licht beschonken, kandidaten halen voor een grote kunstdiefstal. Dat wordt moeilijker dan gedacht met een nachtwaker die om de 10 minuten patrouilleert en dieven die niet in gezonde mentale toestand zijn. Sam en Davey gaan als eerste voor een hilarische tocht door het museum. De laserstralen ontwijkend, kunnen ze hun voorwerp ter waarde van €500 stelen en dat ook nog eens in veiligheid brengen. Ze deden er wel meer dan een halfuur over.

Eline en Bertrand waren goed vertrokken. Ze konden zelfs zonder problemen, en in heel rare kruipgang, de bewegingsensors ontwijken en hun voorwerp stelen. Helaas stond Bertrand (bewust?) te vroeg op bij het verlaten van de zaal en liet die het alarm afgaan. Bye, bye €1000. Hoe zou het trouwens voor Eline gevoeld hebben om eens gevangen te worden in plaats van gevangen te nemen?

Hans en Robin trekken als de olijke Jansen en Janssen naar het duurste voorwerp en met voortreffelijk teamwork slagen ze in hun opdracht en geraken ze ook nog eens op tijd buiten.€2000 in de pot. Al zal dat niet aan Annelies gelegen hebben. Zij kreeg, zo zei ze zelf, een black out, en viel volledig weg tijdens deze opdracht. Is moeke dan toch de mol?

Geld in de pot: €14500

Opdracht 3: Test en Executie

Ja, deze keer hebben ze van de executie gewoon een spelletje gemaakt. Want de laatste hoefde niet perse degene te zijn die naar huis ging. MAAR, niemand wist wie die laatste was, want iedereen kreeg alleen zijn eigen scherm te zien. Daarna trokken ze naar klein zaaltje waar ze moesten proberen te achterhalen wie dat rode scherm had gekregen. Als de groep unaniem juist raadde, moest de persoon met het rode scherm naar huis. Raadden ze fout, moest de voorlaatste van het pak naar huis. Als de groep niet juist raadde, kon er geen geld verdient worden.

Na veel vijven en zessen gaan ze over tot een stemming. Waarbij de meerderheid Annelies verdenkt van het rode scherm.  Helaas, was zij niet degene met het rode scherm en gaat zij, en de persoon met het effectieve rode scherm, niet naar huis. Wie het wel moet bekopen is Marzena. Zij krijgt een rood scherm en moet Zuid-Afrika verlaten. Jammer maar helaas. Ik begon haar net leuk te vinden. Exit Cathy 2.0.

Wat me vooral opviel tijdens deze opdracht is dat Hans zeer snel was om te zeggen dat hij groen had. Ik vond dat vooral een  manier om zich buiten schot te zetten. Zich verschuilen achter het feit dat hij niet nog eens voor de groep wil vechten, vind ik maar magertjes.

screenhunter_634-mar-01-18-15

Wie verdenkt wie, volgens de montage, na aflevering 3.

Ik verdenk

Robin en Hans zijn mijn mogelijke mollen. Robin omdat hij Robin is en altijd stoicijns blijft bij elke discussie en omdat hij altijd op de juiste plek is om deftig te mollen. Hij haalt wel geld binnen, maar hij haalt evengoed geld uit de pot. Hans blijf ik verdacht vinden omdat zijn verhaal zo opvallend blijft. En hoe cool zou het niet zijn om uiteindelijk te ontdekken dat Hans de mol is. En nu echt veel geld heeft hij nog niet binnen gehaald. Dus ik blijf hem in het oog houden.

*op dit moment ben ik enthousiast aan het schrijven aan deze blogpost. Kom over enkele uren nog eens terug en je kan al heel wat meer lezen*

Advertenties

3 thoughts on “De Mol 2017 – Aflevering 3: Als rood groen wordt en andersom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s