De Mol 2017 – Aflevering 4: Niets is wat het lijkt

*SPOILER ALERT: Volgend blogbericht bevat informatie over aflevering 4 van De Mol*

De Mol is op dreef, en dat zullen we geweten hebben. Een 30 km lange fietstocht bracht slechts €1000 in de pot. €0 voor een verloren potje scrabble tegen Gilles en een euforisch verdiende €3000 bij een potje golf. Met een pot van €18500 hebben ze nog niet al te veel geld ingezameld. Is de Mol dan goed bezig? Of zijn de kandidaten gewoon rotslecht? Een samenvatting van aflevering 4.

Opdracht 1: Le Tour d’Afrique du Sud

Ze kwam allemaal uit voor België met hun tenuetjes. Rood, geel zwart droegen ze alle zeven.Maar ze reden niet om te winnen, of toch niet om de eerste te zijn. Want ze wilden wel degelijk iets winnen, en dat was geld. Eigenlijk was het opzet heel simpel: rij in groep dertig kilometer en voer vier opdrachten uit waarmee je geld kan verdienen. Zorg er alleen voor dat je niet achter de rode lantaarn terecht komt, want dan verlies je geld.

Hans werd uitgekozen als rode lantaarn, omdat hij wel een fervent fietser was. DaveyRobin en Bertrand schoten er vandoor terwijl Annelies en Eline eigenlijk heel snel niet meer kunnen volgen. Annelies geeft er na 3 km de brui aan en Eline houdt het 6km langer vol. Als Mol zou ik hier niet onmiddellijk willen afvallen. Ik zou er voor zorgen dat ik echt iets kan doen in die opdracht. Dus de functie van Hans is niet zo handig voor een mol. En de twee dames lagen veel te snel uit het spel om echt iets uit te vreten.Wat ik daar dan weer WEL raar vind, is dat Eline in de ganse reeks, tijdens alle fysieke proeven niet zo sterk uit de hoek komt. Als politieagente moet je toch een redelijke conditie hebben, nee?

En dan de bizarre taferelen tijdens de kleine opdrachtjes  voor geld. Davey is houtbewerker. Dan kan het toch niet zo moeilijk zijn om wat boomstammen te hakken? In die tweede opdracht met de fietsketting doet hij er ook wel redelijk lang over. Nu, ik had Davey ook mijn fiets gegeven. Maar wie dan die spanner heeft gestolen, blijft een raadsel. Al zijn er niet veel mogelijkheden. Davey of Robin. Dus één van die twee is de Mol? Tenzij Bertrand hem mee nam. Omdat dan later in het spel op te biechten en zich zo verdacht te maken bij de anderen. Als Mol zal hij het niet gedaan hebben, want hij was de Mol niet.

Het wordt een dubbeltje op zijn kant, maar Hans slaagt er toch in om zijn gemiddelde boven de 10km/u te houden en weet zo toch €1000 voor de pot te winnen, met aftrek van de afvallers SamEline en Annelies.

Geld in de pot: €15500

Opdracht 2: Struisvogelscrabble

Joepie! Een spelletje scrabble, daar is iedereen wel voor! Zo ook, Annelies en Robin, want zij gaan in het midden van een heuse doolhof scrabbelen tegen Gilles. Het addertje onder het gras: de letters zijn struisvogeleieren die door de andere kandidaten uit het doolhof moeten gehaald worden. Maar die zijn eigenlijk meer bezig met het zoeken naar het gouden ei, waar Gilles die morgen over sprak aan de ontbijttafel, want dat brengt een persoonlijk voordeel op voor de vinder. En dan hebben we het nog niet over de struisvogels gehad. Run Forrest, Run!

Annelies en Robin hebben een kaart van het doolhof waar alles verborgen ligt, maar in plaats van dat te gebruiken, laten ze iedereen ongecontroleerd in het doolhof los en komen ze allemaal met letters aandraven die ze volgens Robin niet kunnen gebruiken. Op een gegeven moment staat bijna iedereen met zijn ei in het midden van het doolhof. Dan maar de drastische middelen: eieren (en dus ook letters) vernietigen.

Het is een zootje ongeregeld. Eline doet nog een poging om de boel tevergeefs te coördineren, maar het is al te laat. De groep verliest van Gilles en verdienen geen geld. Wel stuurt Gilles hen er allemaal nog op uit op zoek naar het gouden ei. Hans is de gelukkige vinder. De rest druipt ongelukkig af.

Opdracht 3: Golven als de beste

Bertrand en Robin voelen zich in hun nopjes als ze horen dat de laatste opdracht een golfopdracht is. Bertrand noemt zichzelf een ervaren golfer, maar hij kon toch niet helemaal overtuigen. De groep speelt voor €3000. Dat geld zit in een kluis in een café in het Belgische Essen. Een familielid van elke kandidaat zit daar te wachten op instructies. Behalve de vrouw van Hans omdat die laatste door het winnen van het gouden ei niet meedoet met de golfopdracht. Hij moet solo de €3000 proberen te bemachtigen, die hij dan zelf mag houden en dus niet voor de groepspot zijn.

Ik zou als mol in de golfgroep willen zitten. Het is volgens mij te opvallend om die €3000 uit de pot te halen. Maar natuurlijk, alles kan, het is De Mol, dus niets is wat het lijkt. Uiteindelijk wordt het wel nipt. Hans is goed op weg om zijn vrouw naar het juiste café te sturen maar die moet vanuit Vilvoorde komen. Best ver van Essen.

De kandidaten bakken in eerste instantie niet veel van dat golven maar uiteindelijk lukt het ze toch om alle tips vrij te spelen. Ze slagen er niet in ze allemaal te ontcijferen, maar ze weten wel het juiste café te vinden. Hoera! €3000 voor de groepspot. De vrouw van Hans komt amper 5 minuten te laat het café binnen.

Test en executie

Dit was een zeer snelle executie. Enkel Bertrand kreeg zijn (rode) scherm te zien en kon naar huis vertrekken. En zo valt voor velen onder ons hun Mol af. Maar ik heb Bertrand nooit verdacht. Hij was te opvallend aanwezig in het spel. Een groepsspeler. Een man die voor het geld ging en moeteswilles wou winnen. Het heeft niet mogen zijn. Ik zal zijn sappige Gentse accent missen.

Ik verdenk

Wie verdenk ik dan wel? In volgorde van links naar rechts zie je hier mijn top 3. Robin, omdat alles aan hem best wat sinister en donker is. Hans omdat ik het nog altijd heel cool zou vinden dat hij er de eerste aflevering, als mol, niet bij was. En omdat hij altijd strategisch op de juiste plaatsen in het spel staat. Ofwel is hij een hele goede kandidaat. Op drie komt Eline binnen, omdat ze zich volgens mij ‘zwakker’ voordoet dan ze effectief is. Meestal slaagt Eline net niet in een opdracht, maar komt ze er wel mee weg. Dat is op te volgen!

See you all soon!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s