De Mol 2017 – Aflevering 6: Tom Lenaerts is terug!

*Spoiler Alert: Volgend blogbericht bevat informatie uit aflevering 6 van De Mol*

Aflevering 6 leerde ons dat Annelies in kleine ruimtes onder water paniekaanvallen krijgt, dat Robin op 20 seconden een vlag van buiten kan leren, dat Eline claustrofobisch is en dat Sam niet de Mol is. Wie is het dan wel? Ik ben er nog niet 100% uit, maar misschien is Tom Lenaerts dat wel!

Opdracht 1: Diepzeeduiken voor dummies

De kandidaten hun koffers liggen op de bodem van een meer. Aan elk van de koffers hangt een vlag. Die vlag moeten ze in een luchtbel onder water gaan memoriseren. Ze krijgen maar 10 minuten om met zijn allen in een luchtbel naar hun vlag te kijken en hoewel dat eigenlijk niet van een leien dakje loopt, slaagt iedereen er wel in zijn koffer terug te winnen. Ze verliezen wel €2000 doordat ze niet de juiste kleuren combineren om de vlag van Zuid-Afrika te maken. Goede mollenactie.

Opdracht 2: De Mol en Tom Lenaerts

In opdracht 2 staan de kandidaten oog in oog met de Mol. Alleen staan ze in het donker, want een Mol ziet niks. De Mol  kan het geld dat verzameld is wegspelen door de kandidaten nerveus te maken zodat hun hartslag stijgt. Onze Mol slaagt daar wonderwel in. Hoewel ik me sterk afvraag of Tom Lenaerts niet de Mol is. Een spel met een koker en een hartslag. Een mengeling van De Pappenheimers en Kalmte kan u redden? Tom Lenaerts is terug!

Opdracht 3: De caravan

Na opdracht twee moeten de kandidaten al achter de testcomputers gaan zitten. Hoezo, nu al? Waar is opdracht 3? Die moest dus nog komen en die werd ingeleid met een vraag uit de toekomst. “Slaapt de Mol in de caravan”. De kandidaten moesten dus inschatten of hun Mol zou slapen in een caravan die ze zelf moesten besturen. Ze mochten ook alleen maar rijden als er iemand sliep en ze hadden vier uur om 90 km af te leggen. Het begon al met Robin, die niet kon slapen, maar ook niet duidelijk liet merken dat hij sliep. Zo verliest de groep kostbare tijd en en geld. Uiteindlijk probeert Davey, die er in slaagt om een paar uur te slapen maar omdat ze meer dan tien minuten gereden hebben als er niemand sliep, is de zaak toch al verloren.

Sam was de weg al volledig kwijt en dat wordt ook duidelijk. Hij krijgt een rood scherm en moet in de kwartfinale naar huis.

Ik verdenk

En toen waren ze nog met vier! Maar wie verdenk ik?

robin

Robin is mijn Mol. Nu de halve finale eraan komt is het tijd om op één persoon te gaan zitten. Hij zit altijd op de juiste plek, is altijd de sleutelfiguur in veel opdrachten en profileert zich als een perfecte kandidaat die er altijd voor gaat.

See you all next week!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s