De Mol 2018 – Aflevering 4 – De Mol is op dreef.

Na de exit van Jeffrey van vorige week, moesten we even heroriënteren. De kans dat de Mol uit West-Vlaanderen komt, wordt met de aflevering groter. Lloyd begint zijn mollenstreken boven te halen en hieronder lees je waarom.

Opdracht 1: Kunst en koeriers

Inzet: €4000 / Verdiend: €1000

De eerste opdracht was al meteen een typische molopdracht. 7 dingen door elkaar, verschillende groepjes en sowieso gedoemd om te mislukken.  De groep moet 4 raadsels oplossen, aan de hand van hun antwoord krijgen ze van Gilles een foto die hen naar een pakje leidt. Als dat een juist pakje is, krijgen ze na levering €1000. Lloyd en Pieter beginnen nochtans (iets te) enthousiast aan hun queeste. Binnen de paar minuten denken ze het raadsel met de lucifers te hebben opgelost en trekken ze op pad. Pieter gaat zo op in de opdracht en Lloyd laat hem maar begaan. En als Lloyd er rotsvast van overtuigd is dat het raadsel klopt, zal dat wel zo zijn zeker? Niet dus.

Wat op dat moment op zijn minst vreemd te noemen is, is dat iemand in de groep beslist heeft om die opdracht met de lucifers NOG eens te spelen. Terwijl ze ook perfect voor de volgende opdracht konden gaan. Door tot twee maal toe de luciferopdracht te doen, was er voor de laatste rit, die met de opdracht van de snoepzakjes, geen tijd meer. Mollenstreek?

Lloyd deed nog rare dingen. Zo stelde hij zowat alles in twijfel en bleef hij extra lang hangen in het hospitaal met Pascale omdat hij er rotsvast van overtuigd was dat het geld toch wel echt daar moest liggen.

Baha was nog steeds zijn “Ik-doe-niks-maar-reageer-op-wat-de-anderen-doen-en-zeggen” modus en doet nog steeds geen klop tijdens de opdrachten.

En zit Joke nu op Lloyd als Mol? Waarom noemt ze hem anders ‘Knolliemollie’? ScreenHunter_869 Apr. 16 17.36

Opdracht 2: Verfbom en worstelen

Inzet: €3000 / Verdiend: €0

De opdracht in de escaperoom zou ik zelf ook nog kei leuk hebben gevonden. Het probleem is dat daar zoveel gebeurt dat bijna iedereen de Mol kan geweest zijn. Zo is het raar dat JokeKatrien en Lloyd niet doorhebben dat ze bij de schakelaars twee opties hebben en alles eerst op ON zetten om daarna alles op OFF te zetten. En niemand heeft ook echt kunnen controleren of Lloyd wel moeite deed tijdens het playstationspelletje en zo 5 minuten verloor. En dan was er nog die farce met het Witte Huis. Zo net een minuutje te laat het juiste antwoord geven, Lloyd? Sympathieke zet :).

Toch even vermelden dat Pascale ook super irritant deed door vanalles door de microfoon te roepen. Ik zou ook geïrriteerd geraken.

Wat me bij het worstelen opviel is dat Pieter en Baha nu ook niet meteen de makkelijkste worstelgrepen kozen. Serieus, de plancha? Why? En waarom is het weer Pascale die het foute antwoord geeft en zo het geld laat vliegen.

Opdracht 3: Torenloop

Inzet: €3000 / Verdiend: €0

Bij de torenloop is het concept simpel. De 7 kandidaten moeten in een lift naar de 37ste verdieping. Om de zoveel verdiepen moet een kandidaat uitstappen om een vraag te gaan oplossen aan de andere kant van de gang. Hij moet dat binnen de 30 seconden doen of de lift vertrekt alweer. Elk juist antwoord op de vraag levert €500 op. Als de kandidaat die met de enveloppen met de antwoorden in de lift blijft, als eerste bovenkomt, winnen ze de som van het aantal juiste antwoorden EN wint die persoon ook de vrijstelling. Zijn de andere kandidaten via de trap sneller verliezen ze al het geld en krijgt degene die eerst boven is de vrijstelling.

Het is duidelijk dat iedereen zijn eigen hagje wil redden en iedereen loopt voor de vrijstelling. Wat de Mol natuurlijk goed uitkomt. Katrien blijft in de lift en moet de kans op geld hoog houden. Hieronder een overzicht van wat de kandidaten hebben gedaan. Eerst hun naam, dan op welke verdieping ze zijn uitgestapt, hun vraag en of ze die juist beantwoord hebben.

Pieter – 12de verdieping – In welk hand draagt manneken Pis zijn lid?: Links – JUIST

Pascale – 16de verdieping – Wat zijn de eerste drie priemgetallen?: 2, 3 en 5 – JUIST

Steve – 19de verdieping – Deze zin telt acht lettergrepen?: Fout – FOUT

Joke – 23ste verdieping – Wanneer was het eerste WK voetbal in Mexico?: 1986 – FOUT

Lloyd – 26ste verdieping – Wie was de eerste Mol?  Magda – JUIST

Baha – 31ste verdieping – Op welke verdieping sta je nu?: 31 – JUIST 

Katrien – 37ste verdieping

Wat mij vooral opvalt, is dat Lloyd als enige een vraag krijgt over de Mol zelf. Is dat een aanwijzing dat hij de 6de Vlaamse Mol is? Iedereen loopt voor zijn leven voor die vrijstelling, dus de kans dat Katrien met de enveloppen zou boven geraken is klein. Daarom dat er waarschijnlijk ook redelijk veel juiste antwoorden zijn gegeven. Omdat sowieso de Mol fanatiek zou lopen voor de vrijstelling. Omdat iedereen voor de vrijstelling liep, kon de Mol dat redelijk onopvallend doen. Joke komt als eerste boven met Lloyd vlak achter haar. €2000 mislopen voor de pot. Geslaagde actie van de Mol.

Follow The Money

ScreenHunter_871 Apr. 17 01.46

Joke is er eindelijk in geslaagd uit de 0 te komen. Al is het wel pijnlijk duidelijk dat er deze aflevering en niks verdiend is.  Baha bracht al het meeste geld binnen, wat ook raar is , want hij stak nog niks uit.  Uiteindelijk heeft Pieter ook nog niet veel binnengebracht dus die halen we ook nog niet helemaal uit de verdenking.

Test en Executie

ScreenHunter_872 Apr. 17 01.46

We weten niet zoveel over de eliminatie. Wel dat Katrien waarschijnlijk te hard op één persoon zat en ik vermoed dat dat Joke zal zijn geweest. Kunnen we dan stellen dat Joke niet de Mol is?

Wat WEL nog opviel is de nummerplaat van de auto waarmee Katrien vertrok. H07-AFW, een term uit de marine. Toch weer een verwijzing naar Pascale?

Ik verdenk

Lloyd begint zich steeds verdachter te gedragen. En er wijst zoveel naar Pascale dat ik niet anders kan dan ze op twee te zetten. Pieter sluit mijn top drie af. Ik geraak er maar niet uit.

Advertenties

One thought on “De Mol 2018 – Aflevering 4 – De Mol is op dreef.

 1. Leuke analyse, maar …:

  Aflevering 2: Rabid Joke. Jeffrey wil Joke neerknallen en Lloyd geeft geen enkel weerwerk. Hij knalt ze gewoon neer.
  VIER is ontgoocheld dat de proef zo snel gedaan was (zie recent interview in… ik denk Humo — hadden ze beter nooit zo expliciet vermeld)

  Conclusie: Lloyd is sowieso niet de mol. Want hij had sowieso geweten dat deze proef best wat langer duurde. En hij deed niks om de proef te reken, gewoon Joke neergeknald.

  Dus… We zoeken beter bij de mensen die Joke niet te snel wilden afknallen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s